Leef je droom!

Zomaar een klein gesprekje bij ons aan de keukentafel eerder deze week…
Oudste dochter (5): “Mama, als ik later groot ben dan wil ik bij het circus en dan word ik acrobaat”
Jongste dochter (3): “En ik word dokter, of kapper, of Pippi Langkous mam!”

Een ogenschijnlijk onschuldig gesprekje (en dat was het in feite natuurlijk ook), maar voor mij bracht het ineens enorme herinneringen terug van vroeger en het deed me beseffen wat een contrast er is met als we eenmaal volwassen zijn.

Weet jij nog wat je vroeger wilde worden? En hoe je daar heerlijk over kon dromen tot in het oneindige… Alles kon, het leven was één groot avontuur en niks was te gek. Geen beperkingen, geen twijfel, geen onzekerheid. Het was gewoon wat het was en de hele wereld mocht het weten.

Ga eens na, hoe is dat nu? Durf jij nog steeds te dromen? En belangrijker nog, jaag jij je dromen nu nog na? Of laat je je remmen door allerlei beren op de weg, twijfels en praktische bezwaren? En ben je bang om te delen wat je eigenlijk het allerliefste wilt? Natuurlijk (want ja, ik hoor je al denken…), als je eenmaal volwassen bent dan is de realiteit een stuk minder vrijblijvend dan als kind. En natuurlijk, er is altijd wel een reden om iets niet te doen. Maar juist in die ene reden om iets wél te doen daarin schuilt de magie en dat kan je zoveel moois brengen. Jouw droom is er niet voor niks, die wil gehoord en geleefd worden. Blijf dus dromen, deel het met de wereld en vooral natuurlijk: ga ervoor en maak waar wat jij wilt!

Ter inspiratie hier een filmpje dat mij raakte toen ik het zag, en wat mij terug deed denken aan het gesprekje van mijn dochters eerder deze week bij mij thuis aan de keukentafel… Enjoy!

When I Grow Up from The Academy on Vimeo.

 

Laat je reactie achter