Vinden wat je zoekt… 3 tips om het lot een handje te helpen

Sinds afgelopen week heb ik een nieuw kantoor. Een mooie ruimte in een karakteristiek oud gebouw, op een geweldig mooie plek in het centrum van Den Haag. Een lot uit de loterij dus, en zo voelt het voor mij ook! En mijn vorige werkplek was ook al zo bijzonder, hoe krijg ik dat toch voor elkaar? Dat is denk ik een van de meest gestelde vragen die ik de afgelopen weken heb gehoord als ik vertelde over mijn nieuwe plek.

Een interessante vraag, en eentje waar ik zelf ook eens bewust wat langer bij stil ben gaan staan. Want is het nou alleen maar puur geluk dat ik dit soort plekken vind of is er een recept voor succes te bespeuren in deze? Ik geloof dat het laatste het geval is, en dat is goed nieuws want dat betekent dat je het lot een handje kunt helpen dus. En sterker nog, ik kwam tot de ontdekking dat het eigenlijk niet eens zo moeilijk is…

Het geheim? Hier drie elementen voor succes die ik ontdekte:

Tune in…
Spreek naar jezelf uit wat je graag wilt vinden of waarmaken en stel je er voor open dat het komen mag (en I know, dit klinkt misschien wat ‘zweverig’, maar wat ik bedoel te zeggen is: zet je radar aan en verklaar je vindtocht officieel voor geopend).
En moet je dan daarna meteen als een malle op jacht gaan naar datgene wat je zoekt? Nee hoor, helemaal niet. Het gaat er in den beginne vooral om dat je actief de beslissing maakt dat die mooie nieuwe werkplek op je pad mag komen (of die uitdagende nieuwe baan of sprankelende nieuwe liefde of wat het dan ook is wat jij wilt).

Spread the word…
Spreek je wens uit naar anderen, stuur jouw ‘briefing’ van wat jij wilt of zoekt de wereld in en laat de mensen om je heen je een handje helpen om datgene te vinden of te bereiken wat jij graag wilt. Want twee (of twintig of tweehonderd) weten meer dan één, en aan hoe meer mensen je je wens dus deelt, hoe groter de kans wordt dat er iemand een gouden tip voor je heeft en je zo datgene vindt of bereikt wat jij wilt.
Vind je het lastig omdat je nog niet precies weet wat je briefing is? Begin gewoon met vertellen wat je er wél al over weet, benoem elementen die je zoekt en vertel ook wat je niet wilt. Vaak kom je dan al een heel eind en anders kun je altijd nog hulp inschakelen om jouw ‘briefing’ scherp te krijgen (ik help je er graag bij).
Of wel in beeld wat je wilt maar alsnog spannend om jouw wens te delen en anderen om hulp te vragen? Lees dan nog eens mijn eerdere artikel ‘Zelf maar niet alleen’.

Keep the faith…
Geef het de tijd en vertrouw erop dat dat wat jij wilt, komen zal. Vroeger of later, misschien in een aantal tussenstappen en niet meteen in de vorm die je voor ogen hebt, maar vertrouw erop dat het komt. Dat geeft rust en houdt je blik open om kansen om je heen te zien. En wie weet is dat wat het je oplevert nog wel veel mooier, leuker of beter dan je op voorhand had durven hopen.

Ik vind het fascinerend hoe krachtig het werkt en geloof echt dat het je helpen kan (mij heeft het tenminste al meermalen veel leuks gebracht :) ). En eigenlijk heb je ook niks te verliezen ermee, dus ik zou zeggen probeer het eens en kijk wat het je opleveren gaat…

 

 En PS – Voor wie nieuwsgierig is… Hier een kleine impressie van mijn nieuwe kantoor…

 

 

 

 

 

Laat je reactie achter