Ik kan wél zingen

Ik kan wel zingenEen collectieve ‘waarheid’ binnen mijn familie is dat wij níet kunnen zingen. Op verjaardagen wordt dat rondom het ‘Lang zal ze leven’ altijd uitvoerig even aangehaald en we doen met z’n allen ons best om dat dogma flink in stand te houden. En ik moet bekennen, ik doe daar zelf ook wel hardnekkig aan mee (want nee, ik kan echt niet zingen zo zeg ik altijd).

Tot vorige week geloofde ik dat ook echt. Tot ik bij Erwin Wiertz een Eigen Geluid workshop deed. Op een hele laagdrempelige manier gingen we aan de slag om ons eigen geluid ten gehore te brengen. En ja, je raadt het al, dat werd ook zingen dus… Natuurlijk riep ik meteen dat ik dat helemaal niet kon, maar op uitnodiging van Erwin waagde ik me er toch maar aan. Eerst voorzichtig maar weldra steeds meer uit volle borst. En wat bizar was het om te ervaren dat ik de klanken eigenlijk best wel aardig m’n mond uit kreeg. Dat ik de juiste tonen eigenlijk best goed wist te raken. Dat ik dus helemaal niet zo vals zong als ik altijd dacht.

Aangemoedigd door Erwin durfde ik me eraan over te geven, durfde ik te stralen (en afentoe stralend te falen). Ik had het lef om mijn eigen geluid te laten horen en heb mezelf echt verrast met wat er dan naar buiten komt. Veel meer en veel mooier dan ik ooit had verwacht. Dus vanaf nu vind ik: ik kan wél zingen! En al zal ik Idols, X-factor of the Voice er lang niet mee halen, ik vind het heerlijk om te doen en heb besloten dat ik vanaf nu gewoon lekker mag zingen, zonder me in te houden of me ervoor te schamen.

Heel verfrissend om zo’n oude ‘waarheid’ eens op de proef te stellen, ‘m te challengen en in dit geval de prullenbak in te kunnen doen. Wat een lucht en ruimte geeft dat! Zo heb ik vast nog wel meer beliefs die ook weleens tegen het licht gehouden mogen worden. Ja, dit smaakt naar meer…

 

Wat geloof jij over jezelf, welke ‘waarheid’ houd jij in stand zonder dat die misschien echt waar is? En helpt die je of eigenlijk helemaal niet? Ga het eens aan om die te toetsen en verras jezelf. Kun je wel wat hulp gebruiken daarbij? Dan kan een coachingstraject Persoonlijke Effectiviteit of een Frisse Blik sessie heel waardevol voor je zijn! Nieuwsgierig wat het beste past bij jou? Bel of mail me dan gerust, ik help je graag.

Laat je reactie achter