Ervaringen

Reacties van klanten

“Na een eerste positieve ervaring van mij met Vicky tijdens een open training hebben mijn collega-manager en ik Vicky bij ons bedrijf uitgenodigd om te praten over een trainingsdag voor een team van 30 mensen. Ons doel was om een training neer te zetten waarbij de teamleden op zoek zouden gaan naar hun persoonlijke drijfveren (‘what makes them tick’). Omdat we geloven dat als iedereen vanuit zijn eigen inspiratie werkt het team in flow kan komen.

Bij de intake merkten we gelijk dat er een goede klik was met Vicky. Zowel persoonlijk als inhoudelijk. Erg belangrijk voor een dergelijke training. Vicky heeft vervolgens samen met een collega trainer een programma neergezet en 3 maanden na dato zien we dat dit nog steeds impact heeft in het team. De training was perfect georganiseerd op een mooie locatie. Bevatte een mooie balans tussen ‘theorie’/uitleg en zelf doen waarbij de teamleden vooral elkaar hebben gecoacht. Op deze manier zijn ze erachter gekomen wat ze ‘komen halen’ en wat ze ‘komen brengen’.

Ik kan iedereen aanraden om eens met Vicky te gaan praten als je op zoek bent naar een coach/trainer om voor je team (of voor jezelf!) erachter te komen waar de energie van iemand zit om dit maximaal te kunnen benutten.”

Paul Honout, Online Marketing Group Lead Microsoft (in-company training)

 

“Na een explosieve groei hadden we als team last van groeipijnen. We wilden een slag maken naar meer stevigheid en effectiviteit als team, en hebben Vicky gevraagd om ons daar bij te begeleiden.

In een maatwerktraject van een aantal maanden is zij met ons aan de slag gegaan om samen te bouwen aan de groei die we voor ogen hadden. Veel aandacht was er daarbij voor thema’s als Verbinding en Dialoog, waardoor wij als team veel opener en echt sterker geworden zijn. Als manager heb ik veel ruimte ervaren voor inbreng van wensen en observaties vanuit mijn kant, waardoor het echt een ‘co-creatie’ werd.

De betrokkenheid en flexibiliteit van Vicky, alsmede haar professionaliteit, resulteerden in een mooi resultaat. Ze is scherp en tegelijkertijd informeel en toegankelijk. Ze weet veiligheid en openheid te creëren in de groep, waardoor ruimte ontstaat voor feedback en groei. Wij zijn nog niet uitgegroeid, maar groeien dankzij Vicky stevig door!”

Martijn van der Ploeg, Account Team Manager DSN (in-company maatwerktraject)

 

“Eind 2013 kwam ik via mijn werkgever in aanraking met Vicky. Ik werkte al sinds 2007 bij een prachtige organisatie, waar ik mij altijd met veel passie en enthousiasme voor heb ingezet. Echter, ik merkte aan mijzelf dat het niet echt meer ‘mijn plek’ was. OK. Zou ik dan wellicht iets anders moeten zoeken? Prima. Maar wat dan? Wat wil ik? Maar bovenal: wat kan ik?

Nu ben ik een type die zich niet altijd even zeker voelt over zijn kwaliteiten. Ik cijfer mijzelf graag weg, neem complimenten aan, maar wuif ze net zo makkelijk weg en vergelijk mij zelf soms met ‘anderen’ en wil het dan wel beter doen. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn omgeving. Ik vond het ontzettend lastig om mij hier overheen te zetten. Vicky bood mij de kans om hier eens, samen met haar mee aan de slag te gaan.

Vicky hanteert een zeer persoonlijke manier van communiceren en is zeer innemend, waardoor ik mij al snel open durfde te stellen, iets dat ik normaliter niet zo snel doe. Dit maakte het proces dat ik met Vicky aanging, al vrij snel (en effectief) op gang kwam. Zij stelde mij keer op keer gerust en liet mij zelf nadenken over bepaalde zaken. Dit maakte dat ik iedere keer ook weer met een prettig gevoel de deur uitstapte. Per keer weer een stapje dichter bij mijn doel: dit is Michel en zo ga ik het doen.

Door de gesprekken met en de opdrachten van Vicky ontwikkelde zich een gevoel van ‘Kom maar op’ bij mij. Ik zag het gedeelte waar ik wat moeite mee had ineens een stuk rooskleuriger in. Uiteindelijk heb ik dit direct in de praktijk kunnen toepassen en heeft mij al snel een nieuwe uitdaging opgeleverd. Daar ben ik Vicky ook zeer dankbaar voor.”

Michel van K. (individueel coachingstraject – loopbaan)

 

“Ik liep al een tijdje rond met de gedachte om coaching te doen. Ik had het gevoel dat ik vastzat in bepaalde patronen en ik mijn eigen grootste vijand was om me verder te kunnen ontwikkelen. Ik kwam bij Vicky terecht met twee vragen waarvan ik dacht dat het teveel zou zijn voor een coachingstraject. In de intake met Vicky kreeg ik al meteen inzicht en vertrouwen in haar werkwijze, omdat ze me er op wees dat beide vragen met elkaar te maken hadden en dat we aan een oplossing konden gaan werken. Haar terugkoppeling was zeer helder.

Omdat ik zelf nogal de neiging heb om het complete plaatje te willen schetsen, met alle details en verbindingen erbij, was het heel fijn dat Vicky me scherp hield op de kernvragen, maar toch analytisch bleef. Ze ging erg intuïtief te werk en dat vond ik zeer prettig. Niet volgens het boekje de stappen afwerken, maar echt kijken naar wie ze op dat moment voor haar had en wat de belangrijkste behoefte was. En dit dus zonder de hoofdlijnen uit het hoofd te verliezen.

Mijn traject ging veel sneller dan ik van te voren had kunnen dromen. Ik zegde mijn baan op en ging aan de slag met mijn droombaan. Binnen een maand had ik mijn droombaan te pakken. Ik kan het soms nog steeds niet geloven hoe hard het is gegaan. Vicky heeft me de juiste handreikingen gedaan om deze stappen in korte tijd te kunnen zetten.”

Vibeke H. (individueel coachingstraject – loopbaan)

 

“Bij Vicky heb ik de ruimte gekregen om mezelf opnieuw te leren kennen, in mijn eigen tempo, op mijn eigen manier. Dit is mogelijk doordat zij heel goed luistert naar je verhaal, en daaruit feilloos de kern destilleert. Zo is er een duidelijke focus, en gecombineerd met de ruimte en het vertrouwen, stelt het je in staat om jezelf te blijven ontwikkelen en steeds opnieuw te verrassen.

In het traject heb ik vooral geleerd om te zien wat er allemaal al ís. Dat maakte bij mij veel los, het zicht op mijzelf en mijn eigen leven veranderde drastisch. Ik leerde de keuzes die ik in het verleden heb gemaakt te accepteren en kon zien dat ik juist een rijke, inspirerende voedingsbodem heb gecreëerd, waar ik nu eindelijk de vruchten van mag plukken. Voorheen was ik vooral gericht op anderen, op geven, op de dingen alleen oplossen, alles zelf willen doen en kunnen. Door het traject heb ik de focus weer teruggebracht naar mezelf, om van daaruit pas weer naar anderen te kijken. Ik heb gevoeld hoe ongelofelijk fijn het is je verhaal te delen, dat ik niet alles hoef te doen wat ik kan of wat mogelijk is, maar dat ik zélf kan kiezen wat mij het gelukkigst maakt, dat ik om hulp mag vragen en soms ook eens op anderen mag leunen.

Mijn doel was om weer helemaal te vertrouwen op mijn eigen gevoel, en daarmee richting te geven aan mijn wensen en dromen. Dat is gelukt, en ik blijf groeiende, elke dag opnieuw!

Djoeke K. (individueel coachingstraject – loopbaan & persoonlijke effectiviteit)

 

“2012 stond voor mij in het teken van settelen, genieten en in alle vrijheid vooruit kijken. Met mijn gezin ben ik naar Den Haag verhuisd vanwege het werk van mijn man. Mijn baan in Amsterdam heb ik opgezegd zodat lange reistijden mij bespaard zouden worden en we in alle rust konden gaan settelen in een nieuwe stad. Ik had veel tijd en ruimte om te kunnen nadenken over wat ik na mijn sabbatical zou willen gaan doen, echter mijn gedachten bleven rondcirkelen en werden niet concreet genoeg.

Daarom heb ik toen bij Vicky aangeklopt en samen met haar heb ik glashelder gekregen waar ik energie van krijg, waar ik goed in ben en wat ik wil doen. Voor mij is het heel waardevol geweest om dit traject juist in te gaan vanuit een positieve uitgangssituatie en een coachingstraject met Vicky is dus zeker ook echt een aanrader voor mensen die al een aardig eind op weg zijn om zaken uit te zoeken.

Kenmerkend aan Vicky vind ik haar enthousiasme, het naadloos kunnen aansluiten op mijn behoefte en tempo en op de juiste momenten vragen stellen of een duwtje in de rug geven.

Wat het traject met Vicky mij heeft opgeleverd? Enorm veel! Ik weet nu wat ik echt wil; Ik zie geen beren meer op mijn weg; Ik heb een goed gevoel over hetgeen ik te bieden heb; Ik heb nog nooit zo helder kunnen uitleggen wat het dan is waar ik goed in ben; Ik herken de rode draad in wat ik heb gedaan en waar ik plezier aan heb beleeft; Ik kan de mindere momenten in mijn loopbaan aanwijzen en duiden waar dit hem in zit; Ik kan afstand nemen van zaken die op mijn pad zijn gekomen tijdens mijn loopbaan die voor mij niet echt belangrijk zijn maar waar ik me wel een beetje aan vast hield; Ik weet ook goed onder welke voorwaarden ik wil werken en ik heb ook nog een droombaan gevonden in Den Haag!”

Dorien O. (individueel coachingstraject – loopbaan)

 

“Iedereen heeft een rugzakje. En zo ik ook. Gaandeweg heb ik daar allerlei ervaringen ingestopt en mijzelf trucjes en omwegen aangeleerd die prima inzetbaar bleken wanneer een bepaalde situatie daarom vroeg. Althans, daarvan had ik mijzelf overtuigd. Totdat ik een werksituatie terecht kwam waarin nadrukkelijk een beroep op mijn persoonlijkheid werd gedaan. Geen truc of omweg die meer werkte zoals ze altijd deden. Naast dat ik geen bevredigend resultaat meer boekte in professionele zin kwam ik voor mijn gevoel ook steeds verder weg te staan van wie ik eigenlijk was. Dat gevoel van gevangen zitten knaagde al langere tijd, maar mijn eigen rol daarin werd nu duidelijk zichtbaar.

Aankloppen bij Vicky bleek een schot in de roos. Ze heeft in ons kennismakingsgesprek aandachtig (en tussen de regels door) geluisterd. Waardoor ze mij vanaf het eerste moment een vertrouwd gevoel heeft gegeven. Een randvoorwaarde voor mij om mijn rugzakje op haar tafel ondersteboven te keren en leeg te schudden. Stap voor stap hebben we samen gekeken wanneer en in welke situaties ik bepaalde niet-effectieve gedragingen inzette. Om ze daarna te ontleden en aan te pakken. Een breekbaar proces, maar door haar openheid en enthousiasme kon ze me uitnodigen om elke keer weer een nieuwe stap te zetten. Eerst langzaam, maar steeds sneller en steeds meer zichtbaar heb ik recht kunnen buigen wat krom was.

Het traject met haar heeft me weer lucht gegeven. Ik durf (en kan) weer spelen. Met garantie, doordat ik opnieuw mijzelf ben. En precies dat gun ik iedereen. Daarnaast heeft het mij ook op professioneel vlak geholpen en me een prachtige nieuwe baan opgeleverd. Kortom, Vicky is een enorm cadeau aan mijzelf geweest. Waarvan ik het pakpapier heb bewaard.”

Bart van de S. (individueel coachingstraject – persoonlijke effectiviteit)

 

“Voordat ik bij Vicky terecht kwam had ik al een aantal loopbaantrajecten achter de rug. Vicky was de eerste die inzag dat het geen zin had om weer helemaal opnieuw te beginnen en alle oefeningen nogmaals te doen. We zijn samen gaan kijken wat er al was aan informatie, hierin overzicht gaan scheppen om zaken te kunnen duiden. Deze aanpak heeft ze heel goed op mijn behoeften afgestemd en heeft mij uiteindelijk veel helderheid gegeven in wat ik kan, wie ik ben en wat ik wil.

Ik vind het bewonderenswaardig hoe Vicky met een positieve en open houding mij in dit traject begeleid heeft. Met haar analytische blik weet ze op het juiste moment de diepte in te gaan en de kern van zaken te pakken. Vervolgens kan ze dit ook weer concreet maken en vertalen naar de praktijk door de juiste opdrachten in te zetten. Deze analytische maar vooral ook positieve benadering is voor mij precies de juiste aanpak geweest. Zij heeft mij geïnspireerd om positiever in het leven te staan.”

Kim de G. (individueel coachingstraject – persoonlijke effectiviteit)

 

“Na een turbulente tijd waarin ik ook mijn baan opzegde, stond ik te trappelen om bij Vicky aan de slag te gaan. Ik had haar aangeraden gekregen van een vriendin die enorm enthousiast was over haar aanpak. Al na het eerste gesprek was ik overtuigd; dit proces wilde ik ook ervaren. Het traject heeft mij enorm veel inzicht in mezelf gegeven en ik heb er veel energie en enthousiasme van gekregen. Vicky’s persoonlijke en doortastende begeleiding kan ik iedereen aanraden. Het kan je alleen maar verder helpen en is een absolute investering in jezelf!”

Mariëtte van de B. (individueel coachingstraject – loopbaan)

 

“Voordat ik bij Vicky terecht kwam, was ik al een tijdje bezig met de vragen ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik nu?’. In het coachingstraject met Vicky hebben we deze vragen centraal gezet. Door specifieke oefeningen en de positief kritische houding van Vicky als coach heb ik mijn kwaliteiten en drijfveren duidelijk in beeld gekregen. Vanuit deze nieuwe inzichten wist ik naar wat voor baan ik moest zoeken en zo heb ik mijn nieuwe uitdagende baan gevonden, die me elke dag weer energie en voldoening geeft.

Vicky is een sensitieve luisteraar die je tegelijkertijd stimuleert en motiveert om je doelen te bereiken. Ze weet zowel de inhoudelijke als de emotionele aspecten in het gesprek te benoemen en is daarmee een waardevolle, veelzijdige coach.”

Marie Claire Z. (individueel coachingstraject – loopbaan)

.

“Na ruim 5 jaar werken bij dezelfde werkgever, kwam bij mij sterk de wens op voor een nieuwe uitdaging. Echter, deze wens bleef hangen in een vaag schemergebied in mijn hoofd, omdat ik het moeilijk vond om te formuleren wat ik dan zou willen. En in een druk bestaan met een fulltime baan en 2 kleine kindjes, kwam ik er zelf ook niet aan toe de rust te nemen hier lang en grondig over na te denken.

Via via kwam ik bij Vicky terecht en meteen na het intake-gesprek had ik een goed gevoel over haar als mijn coach. Onbekend met het fenomeen van een ‘coach’, had ik wat natuurlijke reserves maar die waren snel verdwenen. Vicky komt integer en professioneel over en heeft een groot inlevingsvermogen. Met gerichte vragen wist ze heel snel mijn bestaande denkpatronen te doorbreken waardoor ik zaken vanuit een ander perspectief ging bekijken. Vicky is flexibel en ze moedigt je aan om vooral zelf te bepalen en aan te geven wat je nodig hebt. Hierdoor levert ze maatwerk en voel je je heel persoonlijk begeleid.

Ik heb het traject met Vicky als buitengewoon prettig en waardevol ervaren. Tijdens het proces kwamen er een aantal mogelijkheden voor nieuwe banen op mijn pad en iedere keer kon ik daar constructief met Vicky over praten. Met als resultaat dat ik voor het einde van mijn gesprekken met Vicky een ongelooflijk leuke en uitdagende nieuwe baan heb gevonden, die helemaal aansluit bij mijn wensen en talenten! Ik ben heel erg blij met de flinke zet die Vicky mij in de goede richting heeft gegeven en ik verwijs eenieder die met dergelijke vraagstukken worstelt dan ook met groot vertrouwen aan haar door.”

Karijn A. (individueel coachingstraject – loopbaan)

 

“Bij de start van mijn eigen bedrijf heeft Vicky mij goed geholpen persoonlijke twijfels en drempels te identificeren en overwinnen. Door haar warme persoonlijkheid draagt ze zorg voor een veilige omgeving, waarin je gedwongen wordt goed in de spiegel te kijken. Met haar eigen ervaring in dit proces kan ze ook voldoende praktische tips geven. Dank voor de ervaring!”

Dirk T., eigenaar DRK Advies (ondernemerscoaching)

 

“Ik vind de training doelgericht, inspirerend en laagdrempelig en het heeft voor mij in korte tijd veel resultaat opgeleverd. Ik ga met een groot actiegevoel naar huis.”

“Ik ben door de training echt anders gaan denken en heb nu veel meer vertrouwen in mijn eigen kunnen. Dat geeft energie om eindelijk te gaan voor mijn droombaan.”

“Iedereen wordt er blijer van om te doen waarover ze dromen en deze training heeft mij daar een stuk dichterbij gebracht.”

“Ik ben gestopt met in cirkeltjes denken en kan nu echt aan de slag op weg naar mijn doel.”

“Ik vind het een hele waardevolle training met zowel verdieping als veel praktische handvatten. Ik ben echt in actie gekomen en ben heel blij dat ik mezelf deze training cadeau heb gedaan!”

Deelnemers waarmaakprogramma Van Droom Naar Daad