Coaching

Loopbaancoaching

Haal je geen voldoening (meer) uit je werk? Vraag je je weleens af ‘is dit het nou’? Zou je meer bewuste keuzes willen maken en je eigen koers willen varen? Maar weet je niet goed wat je nou eigenlijk echt wilt en wat voor baan er echt bij je past? Of heb je wel een loopbaanwens maar maak je die steeds maar niet waar? 

Dit soort dingen kunnen je behoorlijk bezighouden en kunnen meer en meer aan je gaan knagen. Je wilt wel verandering maar weet niet hoe dat aan te pakken en waar te beginnen. En dus blijf je maar zitten waar je zit (en verroert je niet…). Herkenbaar? Dan is loopbaancoaching iets voor jou!

In het loopbaancoachingstraject gaan we samen aan de slag om te ontdekken waar jouw talenten en interesses liggen, wat jij in huis hebt, waar je energie van krijgt (en waarvan juist niet), wat je drijft en wat de belangrijkste ingrediënten zijn voor jouw ideale baan. Daarmee bouw je aan versterking van jouw ‘intern kompas’, wat je enorm zal helpen om bewuster, gerichter en makkelijker richting te geven aan je werk en leven (en dat helpt je niet alleen nu maar je hele verdere leven!). Vervolgens maken we een vertaalslag naar type banen die passen bij jou en zetten we dat om naar concrete acties die nodig zijn om daar te komen waar jij wilt.

Kortom: je gaat ontdekken wat je wilt, om van daaruit bewuster, makkelijker en krachtiger je eigen (loopbaan)keuzes te kunnen maken en de baan te vinden waar jij echt happy mee bent!

Klinkt dit alsof het iets voor je zou kunnen zijn? Aarzel niet langer en bel of mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kost je niets en zou je nog wel eens heel veel op kunnen leveren!

Meer weten over hoe de coaching in z’n werk gaat? Klik dan hier.

Frisse Blik sessie

Zit je met een specifiek dilemma? Twijfel je over wat te doen? Wik je en weeg je tot je een ons weegt en komt er maar geen eind aan de cirkeltjes die je denkt in je hoofd?

Dan is een eenmalige Frisse Blik sessie iets voor jou! We nemen ruim de tijd (zo’n 2,5 uur) om je dilemma beet te pakken, je gedachten te ordenen, je twijfels te doorleven én tot een conclusie te komen. Zodat je knopen kunt doorhakken en weer lucht en rust voelt in je hoofd en lijf.

En waar we dat doen? Dat staat ons vrij: bij mij op kantoor, thuis aan mijn keukentafel, al wandelend langs het strand of in het bos, bij jou thuis. Samen kiezen we wat het beste past.

Wil je je aanmelden? Of ben je benieuwd of een Frisse Blik sessie passend is voor het dilemma waar jij mee worstelt?  Bel of mail dan gerust!

TIP: Een Frisse Blik sessie is ook heel geschikt om kado te geven aan iemand, als een steuntje in de rug en stimulans om iemand verder te helpen.

Hoe gaat de coaching in z’n werk?

Een coachingstraject start altijd met een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Daarin kunnen we elkaar leren kennen en bespreken we uitgebreid de coachingsvraag die je hebt. Op basis van dat gesprek maak ik een coachingsvoorstel op maat, dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en situatie.

Voorafgaand aan ons eerste coachingsgesprek schrijf je een persoonlijk coachingsdocument waarin je verwoordt wat je wilt bereiken, (beoogd Resultaat), waarom dat voor jou belangrijk is (Intentie) en hoe succesvol resultaat er voor jou uitziet (Visualisatie). Dit gebruiken we als vertrekpunt en leidraad gedurende het traject.

Vervolgens gaan we aan de slag en werken we tijdens de gesprekken stap voor stap toe naar het resultaat dat jij voor ogen hebt. Halverwege zullen we een tussenevaluatie doen om te kijken waar je staat en wat nog nodig is om jouw doelstelling te bereiken. We gebruiken dat moment ook om te kijken of het dan nog resterende aantal gesprekken voldoende is of teveel/te weinig en kunnen dat zonodig dan nog aanpassen.

De gesprekken zijn een mix van praten en concreet aan de slag, van ervaren en reflecteren, van denken en doen. Tussen de gesprekken door zal ik je vragen het een en ander aan huiswerk te doen, ter reflectie op hetgeen we in het voorgaande gesprek besproken hebben en/of ter voorbereiding op een volgend gesprek.

Een coachingssessie duurt gemiddeld anderhalf uur en vindt ongeveer eenmaal in de 2 weken plaats.

Speel je met de gedachte om je te laten coachen, maar weet je niet zeker of het geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact op voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bekijken dan aan de hand van jouw specifieke situatie wat het beste bij je past.