Over mij

Waar ik in geloof

Doen waar je goed in bent maakt je werk vaak leuk. En werk dat je heel leuk vindt, daar ben je vaak ook heel goed in! En juist daarom is het zo belangrijk om je talenten te benutten en werk te doen dat echt bij je past. Want alleen dan kom je ten volste tot je recht en haal je echt voldoening uit wat je doet. Klinkt waarschijnlijk heel logisch maar mede uit eigen ervaring weet ik dat de weg daar naartoe best lastig kan zijn.

Wat vooraf ging

Na mijn studie Bedrijfskunde in Groningen ben ik mijn loopbaan begonnen als marketeer bij Unilever. Op zich deed ik dat met veel plezier maar toch miste ik een stuk voldoening. En meer en meer begon er iets te knagen in me. Diep van binnen wist ik dat ik eigenlijk iets wilde gaan doen met de ontwikkeling en groei van mensen, maar dat is pas ‘voor als ik later groot ben’, zei ik altijd… En met dat excuus schoof ik het steeds weer voor me uit.

Het roer om

Ondertussen gaf ik door de jaren heen naast mijn werk zowel binnen als buiten Unilever wel al verschillende trainingen en coaching en meer en meer ontdekte ik dat ik dáár de meeste energie en voldoening uithaalde. Dat deed mij na 8 jaar werken als marketeer dan ook besluiten om het roer om te gooien en mijn hart te gaan volgen. Een stap waar ik achteraf gezien best lang tegenaan gehikt heb (want zoveel beren op de weg te verzinnen, twijfels en angst voor het onzekere). Maar ook een stap waar ik tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt van heb gehad!

Doen wat bij je past

Tegenwoordig werk ik full time als trainer en coach. Om mensen te begeleiden bij het ontdekken, ontwikkelen én waarmaken van hun maximale potentieel. Om te inspireren dat je werk doet wat bij je past en waar jij goed in bent. Want dan kom je het beste tot je recht en dat geeft energie en voldoening (zo heb ik aan den lijve mogen ondervinden!). Dat ervaren is wat ik echt iedereen gun en waar ik ook van overtuigd ben dat het voor iedereen mogelijk is om te realiseren. Vanuit die drijfveer doe ik wat ik doe en hoop ik nog vele mensen te kunnen inspireren en mogen begeleiden in het maximaal benutten van hun potentieel.

Vicky is…

Typerend voor mij zijn mijn enthousiasme, betrokkenheid en doortastendheid. Ik ben positief ingesteld en heb een fascinatie voor wat mensen beweegt. Met mijn inlevingsvermogen en natuurlijke aanleg om tussen de regels door te luisteren leg ik vaak snel de vinger op de zere plek. Ik ben een motivator en daag mensen graag uit om zaken eens op een andere manier te bekijken. Én om praktisch aan de slag te gaan om daadwerkelijk te realiseren wat ze voor ogen hebben. Ik hou ervan om te verrassen én om mensen zichzelf te laten verrassen. Ze te laten ervaren dat er meer in hen zit dan ze vooraf misschien ooit voor mogelijk hielden.

Blijven ontwikkelen

Ook mezelf verrassen en blijven ontwikkelen is wat ik heel belangrijk (en leuk!) vind. Door de jaren heen heb ik daarom verschillende opleidingen gedaan, waaronder de post-HBO opleiding ‘Trainen & Coachen met Hart & Ziel’ (KB&K), een NLP Masteropleiding (Mind Academy) en een train the trainer programma voor De Creatiespiraal (Marinus Knoope). Daarnaast laat ik mijzelf ook geregeld coachen en blijf ik op continue basis mijn eigen ontwikkeling voeden middels intervisie, het lezen van boeken (I love it!) en andere inspiratie uit mijn omgeving.

Ik woon in Den Haag, samen met Bram en onze twee heerlijke dochters Sara (2007) en Eva (2009).