Je droombaan bestaat niet

Iedereen heeft het tegenwoordig over het vinden van z’n droombaan. Die ene perfecte baan die je helemaal gelukkig maakt. Nou wil ik je niet al te bruut uit je droom helpen, maar weet je, die droombaan van jou die bestaat dus niet.

‘WAT?!’ zul je nu misschien denken, ‘mijn droombaan bestaat niet?!’. Maar niet getreurd, er is ook goed nieuws: er bestaan namelijk meerdere droombanen voor jou! Ja je leest het goed, ik ben er van overtuigd dat er meerdere banen bij je passen en dat jij in verschillende banen helemaal happy kunt zijn. Zolang ze maar passen bij jou!

Het gaat namelijk niet om de specifieke baan die je doet maar om in hoeverre die je ruimte biedt om te doen waar jij energie van krijgt, waar jij je talenten in kwijt kunt en die past bij jouw drijfveren en wat voor jou belangrijk is. En dat kunnen best verschillende banen zijn. Sterker nog, de kans is groot dat er meerdere banen zijn die dat kunnen bieden voor jou. En dat is een fijn idee toch?

Op mijn visitekaartje staat nu bijvoorbeeld ‘trainer & coach’, maar dat is slechts de vorm waarin ik doe wat ik doe. Waar het mij om gaat is om mensen zichzelf te laten verrassen, eruit te halen wat er in ze zit. En ze te laten ervaren dat ze meer in hun mars hebben dan ze misschien zelf ooit voor mogelijk hielden. En dat kan ik op vele verschillende manieren doen. Ook bijvoorbeeld door een boek te schrijven, door op een podium te gaan staan, of noem maar op. En ik sluit ook helemaal niet uit dat dat in de toekomst gaat gebeuren.

Wat ik wil zeggen is dat zolang je maar doet wat past bij wat jij wilt, kunt en belangrijk vindt, je eigenlijk altijd een droombaan hebt. Veel belangrijker dan op zoek gaan naar je droombaan is het dus om die dingen uit te vinden voor jezelf. Op zoek gaan naar je eigen ‘kompas’, ontdekken wat jouw talenten zijn, waar jij energie van krijgt (en waar je juist op leegloopt), wat belangrijke waarden zijn voor jou, en waar jouw drijfveren liggen. Want dat geeft je een leidraad voor het leven, een meetlat waaraan jij kunt toetsen of een baan bij je past en dus bij jou mag solliciteren (in plaats van andersom). En daar heb je wat aan, voor je komende droombaan maar ook voor al die droombanen die daarna nog zullen komen.


Ik ben benieuwd naar je reactie op dit artikel, je kunt deze hieronder p
laatsen. Dankjewel daarvoor.

 

PS Heb jij het gevoel dat je niet op je plek zit in je huidige werk? Dat er meer in je zit dan je er nu uithaalt? Wil jij ontdekken wat je écht wilt, wat jouw talenten en dromen zijn, waar jij energie van krijgt en hoe je daar vervolgens een baan bij vindt die jou op het lijf geschreven is? Ik help je daar graag bij! Meer weten over wat ik voor je kan betekenen? Bel of mail me en aan de hand van jouw verhaal en wensen bekijken we dan welke begeleiding het beste bij jou past.   

Laat je reactie achter