Waarom ook eigenlijk niet…

”Waarom blog jij eigenlijk niet?” vroeg iemand mij laatst. Bloggen?? Ja, bloggen! En ja, waarom ook eigenlijk niet.

Geregeld springen er gedachten door mijn hoofd, verbaas ik me ergens over, kom ik iets tegen wat me vrolijk maakt of inspireert. Niet in de laatste plaats door het lezen van weblogs van anderen trouwens. Dus ja, waarom ook eigenlijk niet… Ik vind het leuk om mijn gedachten, verbazingen, inspiratie en wat dies meer zij met anderen te delen, dus voilà, bij deze mijn eerste officiële blogbericht.

“Waarom ook eigenlijk niet…”, zo’n simpele gedachte en ZO krachtig! En toch, maar al te vaak is er zoveel te verzinnen om iets níet te doen. En zijn we zo geneigd om (vooral) bij spannende veranderingen en dingen die er echt toe doen (zoals het kopen van een huis, veranderen van baan, etc) te denken in risico’s en beren op de weg. En ja, in feite kun je voor alles ook wel een tegenargument vinden, dat is zelfs vaak makkelijk zat. Maar als je niet oppast denk je daarmee alles lam en weerhoudt het je ervan om te gaan voor wat je echt wilt. Zonde want daarmee doe je jezelf zo ontzettend te kort!

Mijn pleidooi dan ook: denk in mogelijkheden en blijf jezelf vooral vaak afvragen “waarom ook eigenlijk niet” (oftewel “waarom wel!”). Want juist dat kan maken dat je wel de drive vindt om te gaan voor wat je wilt en te bereiken wat jij wilt bereiken, ondanks allerlei mitsen en maren en beren op de weg (die er hoe dan ook vast ook altijd zullen zijn). Gun jezelf de lucht en open blik en je zult nog verbaasd staan wat het je allemaal oplevert (misschien nog wel meer dan je vantevoren ooit had kunnen verzinnen!).

 

Herkenbaar? Of juist mooie ervaringen waarbij de gedachte “waarom ook eigenlijk niet” jou juist geholpen heeft? Jouw reactie op dit artikel lees ik graag, je kunt deze hieronder plaatsen. Dankjewel daarvoor.

 

PS Loop jij rond met een droom op loopbaangebied waar je steeds maar geen knoop over doorhakt? Dan is de workshop Van Droom Naar Daad vast en zeker iets voor jou! In deze intensieve en inspirerende tweedaagse workshop ga je actief met jouw droom aan de slag, reken je af met de beren op jouw weg, ga je op zoek naar de kracht om er wel voor te gaan, maak je een concreet actieplan én zet je je eerste stappen in het realiseren van jouw loopbaanwens. Meer weten of meteen aanmelden? Klik dan hier!   

Laat je reactie achter